,

INFO LITBANG : KASENIAN PONTRANGAN DI CIMARAGAS

Pontrangan nyaéta kasenian nu aya di Kacamatan Cimaragas, Ciamis, Jawa Barat. Pontrangan, asal kecapna tina Pontrang nu mangrupa dadampar katuangan idangan jaman kapungkur nu aya di sabudeureun Cimaragas. Katompérnakeun, masarakat mikawanoh…

MILANGKALA LISES KA-35

    BANDUNG, (PR).- Lingkung Seni Sunda (Lises) Unpad parantos ngadeg sareng makalangan ti kapungkur. Kujalaran kitu, kanggo ngaronjatkeun potensi Lises Unpad, Saptu 25 Februari 2017 digelar Milangkala Lises ke-35 di Kampus Unpad…

Dokbud Lises Unpad : Tari Topeng Benjang, Ujung Berung

Unit Kegiatan Mahasiswa (UKM) Lingkung Seni Sunda (Lises) Unpad kembali melaksanakan penelitian dan pengembangan budaya Sunda. Pada kesempatan kali ini, Lises Unpad melakukan dokumentasi budaya Topeng Benjang di daerah Ujung Berung, Bandung.…

MENGHIDUPKAN KEMBALI YANG HAMPIR PUNAH, LISES UNPAD MENGGELAR PAGELARAN BERTAJUK “GONDANG BADINGKUT”

Lises Unpad, UKM Universitas Padjadjaran yang bergerak dalam bidang  kesenian sunda kembali menyuguhkan sebuah pagelaran akhir tahun yang bertajuk drama-komedi dengan judul “GONDANG BADINGKUT” yang naskahnya dibuat seorang penulis naskah…

LISES UNPAD MENELISIK RAKSUKAN SUNDA

Bandung, Lingkung Seni Sunda Universitas Padjadjaran (Lises Unpad) kembali menunjukkan eksistensinya dalam melestarikan budaya sunda dengan mengadakan sebuah acara Diskusi Budaya berbentuk Talkshow dengan tema bahasan mengenai “Raksukan Sunda”.…

BERKOMITMEN MELESTARIKAN BUDAYA SUNDA, LISES UNPAD MENYELENGGARAKAN ‘EVALUASI LATIHAN RUTIN LISES UNPAD 2016’

Dalam rangka menjaga eksistensinya sebagai Unit Kegiatan Mahasiswa unggulan di Universitas Padjadjaran, Lingkung Seni Sunda Universitas Padjadjaran (Lises Unpad) menyelenggarakan sebuah program bertajuk Evaluasi Latihan Rutin Lises Unpad 2016,…

Dokumentasi Budaya Lises Unpad : Upacara Ngertakeun Bumi Lamba

            Lingkung Seni Sunda (Lises) Unpad kembali mengadakan kegiatan Dokumentasi Budaya dalam rangka penelitian dan pengembangan. Objek dokumentasi, kali ini adalah Ngertakeun Bumi Lamba di Gunung Tangkuban Parahu Lembang, yang…

Carita Sunda

Waluh Emas Sakola Ku : Nurvina Dina hiji mangsa aya janda anu geus kolot anu cicing di kampung ngaranna Ema Icoh. sapopoéna Ema Icoh sok sorangan, sabab Ema Icoh teu bogaeun budak, sabenerna mah Ema Icoh téh hayangeun boga budak, améh aya…

Sajak Sunda

Dangding Ku : Rima Sagara ngocèak malapah garah Langit eundeur beunang ku peurah Matana nyurilak nyorot teu napak Meureumkeun srangèngè nu ngajampè   Dangding ngagedig leumpang na awang-awang Taya rupa kur sora nu kabuka Nitis…

Oray Liong ala Jatinangor

                  Dalam rangka melaksanakan tugas penelitian dan pengembangan budaya Sunda, LIses Unpad (Lingkung Seni Sunda Universitas Padjadjaran) sekali lagi melakukan kegiatan dokumentasi budaya Kesenian Oray Liong, pada…